Cseh Katalin kabinetfőnöke lesz a Republikon vezetője

Cseh Katalin kabinetfőnöke lesz a Republikon vezetője

Cseh Katalin, a Momentum EP-listavezetője (Fotó: Farkas Norbert)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Otthagyja az elemzést és az oktatást is a Republikon eddigi vezetője, Tóth Csaba, és a momentumos Cseh Katalin kabinetfőnöke lesz – derült ki a 24.hu-nak adott interjúból. A politológus szerint normális, ha az ember időnként váltani akar, az elemzésnek pedig ma megvannak a korlátai. Az Európai Parlamentben viszont szerinte sokkal nagyobb és izgalmasabb a tér. Épp ezért Brüsszelbe költözik, távozik az ELTE-ről is.

– Volt már korábban kapcsolatom a Momentummal, és Cseh Katalint nagyon régóta ismerem, talán régebb óta is, mint a Momentumot – nyilatkozta Tóth Csaba, kabinetfőnökként pedig elmondása szerint klasszikus politikai tanácsadói munkát fog végezni.

Szóba került az is, Tóth mennyire elégedett a képviselő munkájával, illetve mit gondol arról, hogy leszavazták a fideszes képviselőket a bizottságok alelnöki posztjáról. „Semmiképpen nem volt hazaárulás. Miért kellett volna megszavazni őket? Olyan helyzetben vagyunk egyébként, amikor a Fidesz és az általa mozgatott orgánumok ennél sokkal kevesebbért is hazaárulónak mondanak bárkit. (…) Nem hazaárulás volt ez, hanem következetes magatartás” – mondta a Republikon eddigi vezetője. A 24 megkérdezte a Demokratikus Koalícióról is a kabinetfőnököt, aki úgy látja, Gyurcsány Ferenc ma is az egyik legnépszerűtlenebb politikus, a párttal szemben pedig a Momentum új erőt képvisel.

Az intézet stratégiai igazgatását szeptembertől Virág Andrea veszi át. Tóth Csaba úgy látja, egyébként is ráférhet egy kis vérfrissítés az elemzői szakmára.