Egy furgon hajtott egy brüsszeli kávézó teraszába, többen megsérültek

Egy furgon hajtott egy brüsszeli kávézó teraszába, többen megsérültek

Rendőrök állnak a Saint-Michel utca lezárt szakaszán, ahol egy belvárosi kávéház teraszába rohant egy furgon Brüsszelben 2022. augusztus 26-án. Az incidensben hat ember könnyebben megsérült, a sofőr elhajtott, maajd a járművét a szomszédos utcában hátrahagyva elmenekült.
MTI/AP/Sylvain Plazy

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Egy brüsszeli kávéház teraszába rohant péntek délután egy furgon. Az incidensben hat ember könnyebben megsérült, a sofőr elhajtott, és a járművét hátrahagyva elmenekült – írta a Le Soir belga napilap.

Az incidens 13 óra körül történt a Brüsszel központjában lévő Saint-Michel utcában. A gépkocsit a hatóságok egy szomszédos utcában találták meg. A vezetőt körözi a rendőrség. A sérültek közül senkit sem kellett kórházba szállítani.

Philippe Close, Brüsszel polgármestere a helyszínen azt mondta, hogy a szemtanúk szerint a furgon elhajtott a kávézó előtt, majd megfordult, és ezután hajtott bele a teraszba. Hozzátette: „rengeteg kamerafelvételünk van, mozgósítottuk igazságügyi rendőrséget is. Remélem, az elkövetőt nagyon gyorsan azonosítják, úgy gondolom, hogy a nyomozás jó úton halad.”

A szemtanúkat a rendőrségre vitték kihallgatásra, de a hatóságok számára egyelőre nem világos, hogy baleset, vagy bűncselekmény történt-e.

Annelies Verlinden belga belügyminiszter Twitter-bejegyzésében azt írta: folyamatosan figyeli a fejleményeket, és köszönetet mondott a mentőknek szakszerű munkájukért.

(MTI)