Egy huskyt 22 nap után mentettek ki élve a törökországi romok alól

Egy huskyt 22 nap után mentettek ki élve a törökországi romok alól

Képünk csak illusztráció! Szibériai husky (Fotó: Pixabay/Sonja Lindberg)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Aleks, a szibériai husky 22 napot élt túl a romok alatt a törökországi Hatayban, ahol február elején pusztított földrengés – adja hírül az MTI.

Murat Arici, a kutya gazdája azt követően hívta az állatvédelem mentőcsapatát, hogy meghallotta kutyája ugatását egy kétemeletes ház romjai alól. A mentőknek kedden sikerült kiszabadítani a huskyt. Az ebet nyomban megvizsgálták, majd kórházba szállították – számolt be róla csütörtökön az aa.com.tr angol nyelvű török hírportál.

A mentésen dolgozó önkéntes, aki kihúzta a kutyát a romok alól, elmondta, hogy Aleks nagyon szűk helyre szorult be, az orrát egy apró résen át dugta ki. Hozzátette: nagyon örült, hogy 22 nappal a földrengés után sikerült élve kimenteni a kutyát. Mint mondta: igazi csoda, hogy az eb étlen-szomjan túlélte abban a kis lyukban. A kutya lefogyott ugyan, de az általános állapota megfelelő volt, amikor kiszabadult.

Embert élve utoljára február 18-án sikerült kimenteni. Törökországban és a szomszédos Szíriában időközben 50 ezer fölé emelkedett a február 6-i földrengések halálos áldozatainak a száma, a katasztrófában 185 ezer épület dőlt össze, vagy szenvedett komoly károkat. A hatóságok tízezernél is több utórengést jegyeztek fel.

A kutya megmentéséről videó is készült, megtekinthető például a BBC Twitter-oldalán: