Egy utas meghalt, több mint húszan megsérültek a turbulenciába került szingapúri gépen

Egy utas meghalt, több mint húszan megsérültek a turbulenciába került szingapúri gépen

Képünk csak illusztráció! Égésnyomok láthatóak a Singapore Airlines egyik Boeing 777-300ER utasszállító repülőgépének szárnyán a szingapúri Csangi nemzetközi repülőtéren 2016. június 27-én. (MTI/EPA/Strait Times/Lim Jaohui)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Singapore Airlines Londonból Szingapúrba tartó járata kedden erős turbulenciába került, ezért kényszerleszállást hajtott végre Bangkokban – közölték a hatóságok. A súlyos légörvény miatt egy utas meghalt és több mint húszan megsérültek.

A Boeing 777-es repülőgépen összesen 211 utas és 18 fős személyzet tartózkodott – közölte közleményében a légitársaság, amely részvétét fejezte ki az elhunyt családjának. Bangkokban a thai hatóságokkal együttműködve orvosi segítséget nyújtanak az utasoknak, a sérülteket egy helyi kórházba vitték. A The Guardian a FlightRadar24 által rögzített nyomkövető adatok alapján arról ír, hogy a Singapore Airlines járata mintegy 11 kilométer magasan repült, amikor három perc alatt hirtelen 9,4 kilométer magasságra zuhant le. A járat egyik utasa, a 28 éves Dzafran Azmir a Reutersnek elmondta: a repülőgép hirtelen elkezdett felfelé dőlni, majd rázkódni, ezután következett be a nagyon drámai zuhanás, így mindenki, aki ült, ám nem volt bekötve, azonnal a mennyezetbe csapódott. 

A légörvény vagy más néven turbulencia a repülésben mindennapi eseménynek számít és többnyire nem okoz gondot, ilyen súlyos incidensek ritkán fordulnak elő miatta. Néha előrejelezhető, akár a pilóták is figyelmeztethetik egymást rádión keresztül, de ez az időjárási jelenség "előjöhet" a semmiből is, lényegében bármilyen körülmények között.

Címkék: Szingapúr, turbulencia