Gyanús csomagot küldtek Robert De Niro éttermébe

Gyanús csomagot küldtek Robert De Niro éttermébe

Robert De Niro a 2011-es Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon (Fotó: Josh Jensen / Flickr)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Robert De Niro New York-i éttermének címére is küldött valaki egy gyanús küldeményt, amely csütörtökön a hajnali órákban érkezett meg Tribeca Grill címére – számolt be róla az amerikai média. A rendőrség azonnal kiürítette a helyszínt, már vizsgálják a csomagot.

Az elmúlt napokban előbb Soros Györgynek, majd a Clinton családnak, Barack Obamának és a CNN irodaházába is küldtek ismeretlenek robbanószert. Összesen nyolc csomagról van eddig tudomása a hatóságoknak, így többek között:

  • Hillary Clinton volt külügyminiszternek
  • Barack Obama egykori elnöknek
  • John Brennan volt CIA-igazgatónak a CNN szerkesztőségébe
  • Eric Holder volt igazságügyminiszternek
  • Maxine Waters Kalifornia demokrata kongresszusi képviselőnek
  • Soros Györgynek

is címeztek csőbombát. Illetve még számos bombafenyegetés is volt az elmúlt napokban. A sajtó egyébként ezzel kapcsolatban arra emlékeztetett, hogy olyanoknak próbáltak csomagokat küldeni, akik közismerten a jelenlegi amerikai elnök, Donald Trump kritikusai, így De Niro is ismert Trump-ellenességéről.

Soros után Obama, Clintonék és a CNN is gyanús csomagot kaptak - Magyar Hang

Az amerikai titkosszolgálat arról tájékoztatott: Barack Obama és Bill Clinton volt elnökök is robbanószer-gyanús csomagot kaptak. Ahogy később a CNN irodaházába is küldtek egyet John Brennan volt CIA-igazgatónak címezve.

Az üggyel kapcsolatban Mike Pence alelnök is megszólalt. Egy beszédében leszögezte: „Most kaptam tájékoztatást azokról a gyanús csomagküldeményekről, amelyeket Clintonéknak, Obamáéknak, a CNN-nek és másoknak küldtek. És nagyon szeretném, ha tudnák: a lehető legkeményebben elítéljük ezeket az erőszakos kísérleteket. Ezek a gyáva cselekedetek alávalók, és nincs helyük az amerikai társadalomban. Szeretném jelezni, hogy az FBI, a titkosszolgálat és a velük együttműködő hatóságok minden erőforrást bevetnek annak érdekében, hogy felderítsék az ügyet, és hogy azok, akik ezekért felelősek, az igazságszolgáltatás elé kerüljenek.”

Korábban a Fehér Ház is reagált az eseményekre. Közölték, Donald Trump amerikai elnök nagyon komolyan veszi az ilyen jellegű fenyegetéseket, és mindent megtesz azért, hogy a feltételezett elkövetőket a lehető leghamarabb kézre kerítsék. Az elnök sajtószóvivője közleményben ítélte el a támadási kísérleteket. Mint Sarah Sanders fogalmazott: „Az ilyen jellegű terrorista cselekmények alávalók, bárki, aki elkövette ezeket a törvény legkeményebb szigorára számíthat. Az Egyesült Államok titkosszolgálata, illetve a bűnüldöző szervei a lehető legalaposabban ki fogják vizsgálni az ügyet, és mindent megtesznek azért, hogy mindenkit megvédjenek az ilyen gyáva emberektől.”

Egyelőre nincs hír arról, hogy valakit is meggyanúsítottak volna az ügyben.

Címkék: Robert De Niro