Hazugságokat állított a Németh Sándor-féle ATV

Hazugságokat állított a Németh Sándor-féle ATV

Novák András (Fotó: ATV)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az ATV-n péntek esti Egyenes Beszéd című műsorában az amerikai választásokról tudósító Novák Andrást nyolc éve azért rúgták ki az RTL-től, mert egy híradós riportban elkövette azt, ami megbocsáthatatlan a szakmában: hírt hamisított. Az akkori tudósításában szerepelt ugyanis egy hetven éves idős férfi, aki arcát és hangját nem vállalva ugyan, de elmesélte neki, hogyan verték meg a budapesti utcán zsidó származása miatt. Később kiderült, hogy az eset nem akkor és nem azzal a férfival történt, mint ahogy az a riport sugallta, hanem egy jóval fiatalabb emberrel jóval korábban.

Novák most a Hit Gyülekezete vezető lelkészének a tulajdonában lévő ATV munkatársa. Németh Sándor nem titkoltan Donald Trump rajongója – nemrég hivatalos Facebook-oldalán a hivatalban lévő elnök kampánysapkájában pózolt, imára kulcsolt kezekkel, a következő bibliai idézettel: „mindenekelőtt arra figyelmeztetlek tehát, hogy szervezzetek könyörgéseket, imákat, közbenjáró összejöveteleket, hálaadásokat minden emberért, királyokért és mindenkiért, akinek hatalma van – hogy nyugodt és csendes életet élhessünk teljes istenfélelemben és tisztességben –, mert ez helyes és kedves a mi megmentő Istenünk színe előtt”.

A tudósítónak nem esett nehezére megfelelni a tulajdonos elvárásainak: a péntek esti Egyenes Beszédben Manhattannal a háttérben konkrétan valótlanságokat mondott Simon András kérdéseire. Szerinte ugyanis Pennsylvaniában „már be is bizonyosodott, hogy rengeteg szavazatot elcsaltak. A legutolsó szám szerint tízezernél is többen szavaztak olyanok, akik már meghaltak”.

Valójában semmilyen bizonyíték nincs a halottak szavazására, pláne ilyen nagyságrendben (ráadásul a választások megszervezéséért felelős helyi kormányzó republikánus, így amennyiben tényleg történt volna hasonló – de még egyszer hangsúlyozzuk, hogy erre semmilyen jel nem utal –, akkor a halottak voksaival vélhetően Trumpot támogatták volna). „Évtizedek óta nem szavaztak levélben Amerikában”– fejtette ki a tudósító, azt állítva, hogy ezt a módszert csak a Covid miatt hozták vissza. Ez sem felel meg az igazságnak, például a Donald Trump győzelmét hozó 2016-os választásokon 33 millió levélszavazat érkezett be.