Hétfőn megkezdődnek az ukrán-orosz tárgyalások

Hétfőn megkezdődnek az ukrán-orosz tárgyalások

Az ukrán elnöki sajtószolgálat által közreadott képen Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a nemzethez szól Kijevben 2022. február 24-én (Fotó: MTI/AP/Ukrán elnöki sajtószolgálat)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Hétfő reggel megkezdődhet Oroszország és Ukrajna küldöttségének találkozója, mivel Kijev képviselői úgy döntöttek, hogy belépnek Fehéroroszországba, igaz, ezt Lengyelország felől, nagy kerülőt téve teszik – írja a RIA Novosztyi orosz hírügynökség. Az ukrán delegációban legfeljebb négy-öt ember szerepel: a külügyminiszter-helyettes, a katonai és a politikai szféra képviselői, valamint Zelenszkij pártjának, a Nép Szolgájának vezetője, David Arakhamia.

Korábban az orosz delegáció vezetője, Vlagyimir Medinszkij elnökhelyettes azt mondta, a felek megállapodtak abban, hogy a fehéroroszországi Gomel régióban találkoznak, az ukrán határon. Az orosz delegáció vasárnap reggel érkezett meg Gomelbe. Medinszkij mellett Alekszandr Fomin és Andrej Rudenko védelmi és külügyminiszter-helyettes, Borisz Grizlov fehérorosz nagykövet, valamint Leonyid Szluckij, az Állami Duma Nemzetközi Bizottságának vezetője képviseli az orosz oldalt.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök vasárnap azt mondta, hogy nem igazán hisz az ukrán és az orosz küldöttségek fehérorosz határnál tartandó tárgyalásának sikerében, de legalább megpróbálják, így később senki sem mondhatja, hogy a kijevi vezetés nem akarta megállítani a háborút. Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter pedig online sajtótájékoztatóján leszögezte, hogy a tárgyalásokon az ukrán küldöttség nem fog belemenni Ukrajna kapitulációjába.

Címkék: ukrán háború