Putyin Erdogannal találkozik csütörtökön, a béketeremtés is szóba kerül

Putyin Erdogannal találkozik csütörtökön, a béketeremtés is szóba kerül

Recep Tayyip Erdogan török elnök nyilatkozik a sajtó képviselőinek a világ iparilag legfejlettebb hét államát tömörítő csoport, a G7 vezetőinek a csúcstalálkozója után Brüsszelben 2022. március 24-én (Fotó: MTI/EPA/Stephanie Lecocq)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Vlagyimir Putyin holnap Kazahsztánban találkozik Recep Tayyip Erdogannal – írja a The Guardian. A Kreml arra számít, hogy a török vezető javaslatokat tesz majd az ukrajnai béke megteremtésére.

Jurij Usakov, a Kreml munkatársa újságíróknak azt nyilatkozta, hogy a törökök sokak szerint készek új kezdeményezésekkel is előállni az ukrán konfliktus lezárása érdekében.

Recep Tayyip Erdogan eddig is aktív szerepet vállalt a háborús felek közötti közvetítésben, az viszont kérdéses, hogy milyen ajánlatokkal állhat elő egy olyan helyzetben, amikor sem Kijev, sem az Egyesült Államok nem érzi elérkezettnek az időt a tárgyalások megkezdéséhez, mivel Oroszország nem hajlandó feladni területi követeléseit.