III. Károly és Vilmos herceg is meglátogatta a sorban állókat

III. Károly és Vilmos herceg is meglátogatta a sorban állókat

Vilmos walesi herceg üdvözli a II. Erzsébet ravatalához sorban állókat 2022. szeptember 17-én. (Fotó: Aaaron Chown/ PA Media Twitter-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A hivatalosan egy hete királlyá nyilvánított III. Károly és a trónörökös, Vilmos walesi herceg meglepetésszerű látogatást tett szombaton II. Erzsébet ravatalához sorban állóknál. A BBC beszámolója szerint kezet ráztak és szóba elegyedtek a sorban álló gyászolókkal.

III. Károly például így szólt az egyik sorban állóhoz: „Remélem, hogy  nem fázott túlságosan a múlt éjszaka.” Vilmos herceg is az iránt érdeklődött, hogy ki mióta áll a sorban. A lap beszámolója szerint a tömeg jól fogadta a királyi kiruccanást, III. Károlyt éltették, illetve William nevét is kiabálták.

Mint arról beszámoltunk, rengetegen  kíváncsiak II. Erzsébet ravatalára, pénteken egy időre le kellett zárni a sort a hatalmasra duzzadt tömeg miatt. Becslések szerint több mint fél napig tart, mire a sor végén állók a ravatalhoz érnek.

II. Erzsébet királynőt hosszas betegeskedés után, életének 97., uralkodásának 71. évében, múlt csütörtökön érte a halál Balmoralban, a királyi család nyári skóciai rezidenciáján. Halálának pillanata óta elsőszülött fia, Károly volt trónörökös a brit uralkodó III. Károly néven.

A néhai királynő koporsóját szerda este ravatalozták fel a londoni parlament legősibb épületében, az 1097-ben épült Westminster Hallban. A ravatalozóhelyiség hétfő hajnalig látogatható, és a várakozások szerint addig legalább 400 ezren keresik fel II. Erzsébet királynő ravatalát.