Írországban fogták el egy magyar emberkereskedő banda tagját

Írországban fogták el egy magyar emberkereskedő banda tagját

Írországban fogtak magyar emberkereskedőt (Fotó: Police.hu)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Írországban fogták el egy emberkereskedelemmel foglalkozó banda negyedik tagját – közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) hétfőn a police.hu oldalon.

Azt írták, hogy a nyomozás egy monori férfi és társai ellen folyik „több ember sérelmére, a sértettek kiszolgáltatott helyzetét kihasználva rábírással, erőszakkal és fenyegetéssel elkövetett emberkereskedelem bűntett és más bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt”.

A bűnbanda - amely a gyanú szerint 2017-től űzte illegális tevékenységét – Németországba „szervezett ki” prostituáltakat. A sértetteket folyamatosan lelki terrorban tartották, s volt olyan alkalom, hogy meg is verték őket. Utcai ellenőrzésük, felügyeletük és beszámoltatásuk a most elfogott férfi feladata volt.

A négy elkövető közül hármat összehangolt nemzetközi akció során 2022 szeptemberében sikerült elfogni Budapesten és Berlinben – írták. – A negyedik bűnözőt végül az ír társhatóságoknak sikerült megtalálniuk és elfogniuk Courtmacsherry-ben; a kiadatásáról később döntenek – közölték. A police.hu szerint a férfi teljesen meglepődött, amikor rajtaütöttek, nem számított arra, hogy a nyomára bukkannak.