Ismét Budapestre jön a konzervatív „dzsembori”, a CPAC

Ismét Budapestre jön a konzervatív „dzsembori”, a CPAC

Orbán Viktor Dallasban, a CPAC konferenciáján (Forrás: Orbán Viktor/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az Alapjogokért Központ májusban ismét megrendezi „a jobboldal egyik legnagyobb nemzetközi dzsemboriját”, a Konzervatív Politikai Akció Konferenciát (CPAC) Budapesten – idézte a Fidesz-közeli elemzőintézet Facebook-bejegyzését az MTI.

Mint írták, a május 4-én és 5-én tartandó CPAC Hungary főszónokának a szervezők ebben az évben is Orbán Viktor miniszterelnököt kérték fel, az esemény mottója: „Együtt erő vagyunk!”.

Mint az Alapjogokért Központ közleménye felidézi, a CPAC eredetileg az 1970-es évek óta az amerikai jobboldal éves nagygyűlése, az első európai fórumot tavaly szervezte meg az Alapjogokért Központ Budapesten. Az akkor az „Isten, haza, család” értékvilágára összpontosító, több mint 1500 embert – köztük közel 200 külföldi döntéshozót, újságírót, influenszert – megmozgató rendezvény óriási érdeklődést váltott ki: „szövetségeseinkkel még szorosabb barátságot sikerült kialakítani, a balliberális oldal pedig hisztériarohamban tört ki” – olvasható a bejegyzésben.

Hozzátették, hogy a központ partnere, az Amerikai Konzervatív Unió (ACU) által útjára indított CPAC „egyébként is zászlóshajója a jobboldali erők építkezésének”, az idei CPAC Hungary fókuszában pedig – mint fogalmaztak – „liberálisok rémálma, a nemzeti erők nemzetközi összerendeződése fog állni”.

Emlékeztettek arra is, hogy Orbán Viktor a tavalyi rendezvényen elmondta a „konzervatív sikerrecept” 12 pontját, a többi között azt is, miszerint „a saját szabályaink szerint kell játszanunk, barátokat kell keresnünk és közösséget kell építenünk”. A bejegyzés szerint a magyar jobboldal ebben a folyamatban pedig szellemi és politikai motorként tud működni.

Címkék: Orbán Viktor, CPAC