Ismét rakétatalálat érte Kijevet és több más ukrán várost is

 Ismét rakétatalálat érte Kijevet és több más ukrán várost is

Képünk csak illusztráció. Áramszünet közben állnak járművek a kijevi Majdan téren 2022. október 24-én. A villamos áramot termelő ukrajnai létesítményeket érő orosz támadások miatt tervezett kimaradások vannak az ukrán fővárosban. (Fotó: MTI/EPA/Oleh Petraszjuk)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Újabb rakétatámadást követően víz és áram nélkül maradt Kijev egy része – derült ki a főváros polgármestere, Vitalij Klicskó hétfői Telegram-posztjából, amiről a CNN számolt be. Több robbanást az amerikai hírportál stábja is hallotta hétfőn hajnalban.

Ugyanakkor nemcsak Kijevet, de országszerte több más várost is orosz rakétatalálatok értek, például Harkov és Zaporizzsja városát, Cserkaszi középső régióját. Úgy tudni, az érintett területeken kifejezetten a kritikus infrastruktúrát célozták a rakéták.

Az ukrán vasúttársaság arról számolt be a CNN szerint, hogy a támadások ellenére a vonatok 80 százaléka továbbra is menetrend szerint közlekedik. Ugyanakkor néhány, Kijevből induló járatot töröltek.

A BBC szerint egy olyan kijevi áramellátását biztosító létesítmény is megsérült, amely 350 ezer lakásba juttat elektromosságot.