Joe Biden bejelentette: Patriot légvédelmi rendszert adnak Ukrajnának

Joe Biden bejelentette: Patriot légvédelmi rendszert adnak Ukrajnának

Joe Biden amerikai elnök (j) és Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a washingtoni Fehér Ház Ovális irodájában 2022. december 21-én (Fotó: MTI/EPA/Sipa USA pool/Oliver Contreras)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az Egyesült Államok nagy hatótávolságú Patriot légvédelmi rakétarendszert ad Ukrajnának – jelentette be Joe Biden amerikai elnök szerdán a washingtoni Fehér Házban, Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt fogadva. Az ukrán államfő helyi idő szerint a déli órákban érkezett Washingtonba.

Négyszemközti megbeszélésük előtt újságíróknak nyilatkozva Joe Biden emlékeztetett arra, hogy 300 napja tart a háború, amelyben „az ukrán emberek bátorságból példát mutatnak a világ számára” azzal, hogy az ellenállást választották. Megerősítette, hogy az Egyesült Államok és szövetségesei Európában és másutt továbbra is gondoskodni fognak arról, hogy Ukrajna rendelkezzen a szükséges pénzügyi, humanitárius és biztonsági segítséggel. Az ukrán elnök népe nevében köszönetet mondott az amerikai elnöknek és az Egyesült Államok polgárainak az elmúlt hónapokban nyújtott támogatásért.