Kerekesszéken érkezett egy találkozóra Ferenc pápa

Kerekesszéken érkezett egy találkozóra Ferenc pápa

Ferenc pápa heti általános audienciájára érkezik a vatikáni Szent Péter téren 2022. május 4-én (Fotó: MTI/EPA-ANSA/Maurizio Brambatti)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Első alkalommal érkezett kerekesszéken egy találkozóra Ferenc pápa, akit kiújult térdfájása miatt orvosai tanácsoltak el a gyaloglástól, számolt be róla az MTI. Női szerzetesrendek vezetőit fogadta a Vatikánban csütörtökön, a kerekesszéket az egyházfő segítőjeként ismert Sandro Mariotti tolta.

A Vatikán már húsvétkor nyilvánosságra hozta, hogy Ferenc pápának kiújult a térdfájása. Az utóbbi napokban néhány találkozót lemondott, egyes szertartásokon pedig ülve maradt. A szentszéki sajtóközpont forrásai szerint az orvosok a térde pihentetését tanácsolták neki, gyaloglás nélkül. A következő időszakra tervezett pápai programokat nem módosították.

Ferenc pápa a Corriere della Sera című napilapban kedden megjelent interjúban beszélt arról, hogy injekciózzák a térdét. „Az egyik lábam nem működik jól, az orvos azt mondta, ne járjak vele. Én szeretek gyalogolni, de most engedelmeskednem kell az orvosnak” – mondta Ferenc pápa.

Címkék: Vatikán, Ferenc pápa