Késsel támadt két diákra egy férfi Baden-Württembergben

Késsel támadt két diákra egy férfi Baden-Württembergben

Rendőrségi helyszínelők a támadás helyszínén (Fotó: AFP via Europress/Bernd Weissbrod)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Cikkünk frissül.

Késsel támadt két, iskolába tartó diákra egy ismeretlen férfi Németország Baden-Württenberg tartományának egyik kistelepülésén, Illerkirchbergben  – számolt be a német sajtó. A támadást reggel fél nyolc körül követte el az egyelőre ismeretlen tettes. A két áldozat, a rendőrségi közlése szerint 13 és 14 éves diáklányok, az iskolabuszhoz igyekeztek a 4700 lakosú kistelepülésen, amikor a férfi nekik rontott.

Német sajtóértesülések szerint az egyik áldozat, egy 14 éves lány belehalt a sérülésekbe, a hírt a rendőrség megerősítette. A 13 éves másik áldozat sérülései is súlyosak.

A támadó a német közmédia tudósítása szerint egy menekültek elszállásolására szolgáló épületbe menekült – egy szemtanúnak az áldozatok azt mondták, hogy a férfi innen is jött ki a támadás előtt, de ezt a rendőrség nem erősítette meg. A rendőrség is ebben az épületben vette őrizetbe a feltételezett elkövetőt, és még két másik személyt – egyelőre nem lehet tudni, ők milyen módon érintettek a bűncselekményben.

A rendőrség egyelőre az indítékról sem tudott tájékoztatást adni.