Két gyerek is megsérült egy szombat esti londoni lövöldözésben

Két gyerek is megsérült egy szombat esti londoni lövöldözésben

A St. Aloysius templom Londonban (Fotó: Google Maps)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Egy mozgó járműből adtak le lövéseket egyelőre ismeretlen tettesek Camden városrészben, a két legnagyobb londoni pályaudvar, a Euston és a King's Cross-St. Pancras közötti utcában, a St. Aloysius katolikus templom közvetlen közelében.

Az első hírek még három nő és egy 7 éves kislány sérüléseiről szóltak. Ám a végleges adatok szerint hatan sérültek meg a London központjában történt szombat esti lövöldözésben; a sérültek között két gyerek is van, egyikük, egy 7 éves kislány állapota életveszélyes – derült ki a Scotland Yard tájékoztatásából. A londoni rendőrség részletes késő esti ismertetése szerint négy felnőtt nő és két kislány sérült meg az incidensben.

Az MTI beszámolója szerint a templomot, ahol éppen gyászszertartás zajlott, kiürítették és a környező utcákat lezárták. A jármű elhajtott a helyszínről, őrizetbe vétel egyelőre nem történt, a tettesek kiléte és indítéka nem ismert. A Scotland Yard szerint egy 41, egy 48 és egy 54 éves nőt nem életveszélyes sérülésekkel szállítottak kórházba. A 48 éves sebesült sérülései a vizsgálatok alapján maradandónak bizonyulhatnak.

Szombat estére a mentők tájékoztatásából kiderült, hogy a helyszínről egy 21 éves nőt is kórházba vittek, de az ő állapota sem életveszélyes. Egy 12 éves lányt könnyebb lábsérülésekkel vittek kórházba, de őt ellátása után hazaengedték.

Címkék: London, lövöldözés