Két orosz bombázót kellett feltartóztatni Skóciánál

Két orosz bombázót kellett feltartóztatni Skóciánál

Képünk csak illusztráció! A Brit Királyi Légierő (RAF) Eurofighter Typhoon kiképző repülőgépe (b) és a Magyar Légierő JAS-39 Gripen vadászrepülőgépe a Flying Sword brit-magyar közös harcászati kiképzés nyilvános napján a kecskeméti MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázison 2018. augusztus 2-án. (MTI Fotó: Koszticsák Szilárd)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Brit vadászgépek tartóztattak fel két orosz bombázó repülőgépet hétfőn a nemzetközi légtérben, Skóciától északra, a NATO északi járőrövezetén belül – közölte James Heappey, a fegyveres erőkért felelős brit védelmi államtitkár. 

A Typhoon típusú gyorsreagálású brit vadászbombázó gépek hétfő reggel emelkedtek a levegőbe, miután felderítésre és tengeralattjáró-ellenes hadviselésre használt, nagy hatótávolságú Tu-142-es orosz bombázók átrepülését észlelték a Shetland-szigetektől északra.

A Typhoon sugárhajtású repülőgépeket rendszeresen veti be Nagy-Britannia hasonló esetekben, hogy biztosítsák és megóvják az ország légterét – jegyezte meg Heappey. Az államtitkár arra is emlékeztetett, hogy brit pilóták vezették nemrégiben a NATO légirendészeti misszióját egy észtországi küldetés során, aminek keretében több mint ötven hasonló légi elfogást hajtottak végre. A nap folyamán korábban Oroszország azt közölte, hogy stratégiai bombázó gépei rutinrepüléseket hajtottak végre nemzetközi vizek felett az Északi-sarkvidéken.

(MTI)