Kézigránát robbant a horvát idősotthonban

Kézigránát robbant a horvát idősotthonban

(Fotó: Gerd Altmann/Pixabay)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Kézigránát robbant abban az idősotthonban Horvátországban, ahol ketten meghaltak, egy ember pedig megsérült – közölte hétfőn a rendőrség. A bombát az egyik idős lakó aktiválta.

A robbanás vasárnap történt a Zágrábhoz közeli Dugo Selóban, egy idősgondozást nyújtó családi házban, a rendőrség közleménye szerint a kézigránátot a 85 éves férfi robbantotta a fel a ház földszinti konyhájában. Nada Petkovic, a Dugo Seló-i szociális intézet megbízott vezetője a horvát közszolgálati televíziónak azt mondta: egyelőre nem lehet tudni, az idős ember miért követte el tettét, de ismeretei szerint súlyos betegségben szenvedett, a legutóbbi orvosi vizsgálat pedig kimutatta, hogy állapota rosszabbodott. A robbanásban a kézigránátot aktiváló férfi és egy 81 éves nő életét vesztette, egy 79 éves férfit pedig súlyos sérülésekkel szállítottak kórházba. Rajtuk kívül még ketten tartózkodtak az idősotthonban, de ők nem sérültek meg.

A rendőrség már gyilkosság és gyilkossági kísérlet ügyében folytat nyomozást.

(MTI)