Kirill pátriárka karácsonyi tűzszünetre szólított fel

Kirill pátriárka karácsonyi tűzszünetre szólított fel

Gerhard Schröder (bal szélen) 2018-ban Dimitri Medvegyev akkori orosz miniszterelnökkel és Kirill patriárkával (Fotó: Wikipédia)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A TASZSZ orosz állami hírügynökség jelentése szerint Kirill pátriárka tűzszünetre és karácsonyi fegyverszünetre szólított fel Ukrajnában. Az egyház honlapján közzétett nyilatkozatban, melyet a The Guardian idézett, Kirill így fogalmazott: „Én, Kirill, Moszkva és az egész Rusz pátriárkája, felhívással fordulok a konfliktusban érintett valamennyi félhez, hogy tűzszünetet és karácsonyi fegyverszünetet kössenek január 6-án déltől január 7-én éjfélig, hogy az ortodoxok részt vehessenek az istentiszteleten. Szenteste és Krisztus születésének napján.”

A pátriárka egyébként Oroszország ukrajnai inváziójának egyik lelkes támogatója, ezért az Európai Unió szankciós listájára is felkerül. Onnan a magyar kormány nyomásgyakolásának köszönetően került le.