Kórházba került Silvio Berlusconi

Kórházba került Silvio Berlusconi

Silvio Berlusconi volt olasz miniszterelnök, a Forza Italia (Hajrá Olaszország) párt vezetője és szenátora a szenátus elnökének megválasztásán Rómában 2022. október 13-án (Fotó: MTI/EPA-ANSA/Alessandro Di Meo)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Kórházba került Silvio Berlusconi korábbi olasz kormányfő – közölte a szóvivője szerdán. A 86 éves politikust a milánói Szent Rafael kórházban ápolják, ahol rendszeresen kap kezelést – mondta el Paolo Emilio Russo. További részleteket nem árult el, így azokat a sajtóértesüléseket sem erősítette meg, hogy a politikus intenzív osztályon lenne.

A kormányerők és az ellenzék politikusai is minél előbbi jobbulást kívántak Silvio Berlusconinak, aki a múlt héten is a kórházban töltött pár napot kivizsgálás céljából. A veterán politikus 2016-ban szívműtéten esett át, azóta több alkalommal feküdt be a milánói kórházban.

A vállalkozó, médiamágnás Berlusconi 1994-ben lépett a politikai színtérre a Hajrá, Olaszország! nevű párttal, mellyel még abban az évben választásokat nyert. Silvio Berlusconi háromszor volt Olaszország miniszterelnöke; 1994-től 1995-ig, 2001-től 2006-ig és 2008-tól 2011-ig.

(MTI)

Címkék: Silvio Berlusconi