Koronavírus: az utasok fele megfertőződött egy dunai sétahajózáson

Koronavírus: az utasok fele megfertőződött egy dunai sétahajózáson

A SARS-CoV-2 koronavírus. Fotó: CDC

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Legalább 85-en megfertőződtek egy dunai sétahajón, amely Magyarországon is áthaladt az utóbbi napokban – írta meg az Index német sajtóbeszámolók alapján. A hajón 139-en utaztak.

A hajó a terv szerint Romániából, Magyarországon keresztül úszott volna fel a bajorországi Passauba, ahonnan aztán Lipcsébe szállították volna a turistákat, ám már Bécsben megállították a fertőzések miatt. Az utasok közül két, pozitívra tesztelt embert már Romániában leszállítottak és karanténba helyeztek, a maradék 137 utast Bécsből busszal szállították Lipcsébe.

Összesen négy busszal mentek: kettőn azok utaztak, akiket pozitívra teszteltek; a harmadikon azok, akiket negatívra; a negyediken pedig azok, akiket pozitívra teszteltek, de a közeli hozzátartozójuk tesztje negatív lett, és együtt akartak utazni. Kórházi kezelésre egyelőre senki sem szorult. Osztrák sajtóértesülések szerint a legénység tagjai közül is többen koronavírusosak lettek. 

 

Címkék: koronavírus