Robbanás rázta meg a Krímet Oroszországgal összekötő hidat

Robbanás rázta meg a Krímet Oroszországgal összekötő hidat

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Hatalmas robbanás rázta meg az Oroszországot a Krímmel összekötő hidat – írja a The Guardian. A hídról készült képeken tűz és hatalmas füstoszlop látható, amely a hídon veszteglő vasúti kocsikból száll fel. A robbanás, amely szombaton reggel hat órakor történt a tanúk szerint kilométerekről is hallható volt. Néhány képen egy második tűz is látható a hídon. Úgy tűnik, a vasúti sínekkel párhuzamosan futó közúti híd egy része is összeomlott.

Egyelőre nem tudni, hogy baleset vagy ukrán támadás történt-e, mindenesetre az orosz hírek incidensről beszélnek, a hidat pedig lezárták. A szemtanúk szerint a híd olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy valószínűleg jó ideig használhatatlan lesz.

A Kercsi-szoroson átívelő híd rendkívül szimbolikus Oroszország számára, másrészt fontos logisztikai ellátási útvonalat is biztosít a déli orosz erők számára.