Lavrov: Nincs értelme fenntartani a nyugati orosz nagykövetségeket

Lavrov: Nincs értelme fenntartani a nyugati orosz nagykövetségeket

Az orosz külügyminisztérium sajtószolgálata által közreadott képen Szergej Lavrov orosz külügyminiszter beszédet mond a diplomáciai szolgálatra felvett végzős diákok előtt Moszkvában 2022. október 18-án. Lavrov beszédében kijelentette, hogy nincs értelme fenntartani Nyugaton a korábbi orosz diplomáciai jelenlétet (Fotó: MTI/EPA/Orosz külügyminisztérium sajtószolgálata)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Embereik olyan körülmények között dolgoznak, amelyek aligha nevezhetőek emberinek – erről beszélt Szergej Lavrov a diplomáciai szolgálatba felvett fiatalok találkozóján kedden. A külügyminiszter a Tass.com szerint kifejtette, nincs értelme fenntartani a korábbi jelenlétet a nyugati országokban.

Állandó problémákat, fenyegetéseket tapasztalnak, és nincs munka sem szerinte, „mióta Európa úgy döntött, hogy kizár minket, és leállít minden gazdasági együttműködést”. A politikus hozzátette, az ázsiai, afrikai és latin-amerikai országok viszont nagyobb figyelmet érdemelnek. Ezért tevékenységüket átirányítják olyan országok felé, amelyek szerinte készek egyenrangú és kölcsönösen előnyös alapú együttműködést kialakítani Oroszországgal.

Amint a Telex felhívja rá a figyelmet, a nagy-britanniai orosz nagykövetség is megosztotta az idézetet Twitter-oldalán, így valóban úgy állhat, hogy a nyugati nagykövetségek készen állnak az átszervezésre.