Reptéri káosz: ezúttal Milánóban ragadt több mint száz magyar utas

Reptéri káosz: ezúttal Milánóban ragadt több mint száz magyar utas

Képünk csak illusztráció. A Wizz Air repülőgépe (Fotó: Lukács Csaba/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Újabb utasoknak volt kellemetlen élményben részük a Wizz Air egyik járatán, miután a légitársaság Milánóba tartó gépe nem szállt fel hétfőn este Budapesten. A repülőgép visszafelé is közlekedett volna, és elvileg haza kellett volna hoznia a Milánóban várakozó utasokat, így azonban több mint százan Olaszországban ragadtak – írja a Blikk.

A gépnek este fél nyolckor kellett volna felszállnia Budapestről, de folyamatosan csúszott az indulás időpontja, végül törölték a járatot. A Milánóban lévő utasoknak először egy 20 perces késést jelentettek be, amit másfél órára módosítottak. Majd még egy órát hozzácsaptak, végül törölték azt a járatot is. Végül a reptér dolgozói segítettek információhoz jutni, majd elhelyezni a várakozókat a környékbeli szállodákban. A Budapestre tartók elvileg kedden reggel próbáltak meg újra hazajutni.

Nem könnyű az idei nyár a légiközlekedés szereplői és az utasok számára, múlt héten például egy IT-hiba okozta több ezer járat késését és törlését. De már hetekkel előtte is sok probléma volt Európa-szerte és Budapesten. csak néhány példa a sok közül a közelmúltból: a Sun Express Antalyába tartó budapesti járata közel 19 órás késéssel tudott csak elindulni. Az Eurowings stuttgarti járata is a tervezetthez képest négy órával később szállt fel, ami azért volt érdekes, mert a gépen több szurkoló is utazott volna a skót–magyar Európa-bajnoki mérkőzésre, azonban a késés miatt lemaradtak arról, hogy élőben láthassák játszani a magyar válogatottat. A Wizz Air egyik Rómából Budapestre tartó járata is 19 órát késett. A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság 12 hatósági eljárást folytat a június 21. és július 1. között járatkésések kapcsán.