Lezuhant egy repülő Nepálban, legkevesebb 40-en életüket vesztették

Lezuhant egy repülő Nepálban, legkevesebb 40-en életüket vesztették

A népszerű nepáli turistacélpont, Pokhara repülőtere (Fotó: poon sandy/Pxhere.com)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Lezuhant egy utasszállító gép Nepál középső részén – jelentette a BBC. A beszámolók szerint a helyi járat az ország fővárosából, Katmanduból Pokharába tartott, és a baleset a célállomás repülőterén történt. A pontos részletek egyelőre nem ismertek, annyit tudni, hogy a gép a leszálláskor gyulladt ki. Az első hírek arról szóltak, hogy legkevesebb 16 személy holttestére bukkantak a mentőalakulatok.

A rövidtávú légiközlekedésben használt ATR 72-es típusú gépet működtető Yeti Airlines szóvivője szerint a gépen 68 utas – köztük tíz külföldi állampolgár – és a négyfős személyzet utazott. A mentőmunkálatokba bevonták a nepáli haderő helyi alakulatát. A hadsereg szóvivője a Reuters hírügynökségnek azt mondta, minden bizonnyal több áldozata lesz a szerencsétlenségnek. A nepáli kormányfő, Puspa Kamál Dahál rendkívüli kormányülést rendelt el az ügy kivizsgálására.

A bő félmilliós Pokhara Nepál második legnagyobb városa, a települést az ország turisztikai fővárosaként tartják számon.

FRISS: Cikkünk megjelenését követően, ahogy azt a helyi hatóságok jelezték, tovább nőtt és 40 főre emelkedett az elhunyt áldozatok száma. A frissített helyi tájékoztatás szerint 15 külföldi állampolgár – 5 indiai, 4 orosz, 2 dél-koreai és egy-egy ír, ausztrál, argentin és ausztrál – utazott a gépen. Az időközben a feltételezhetően a balesetről a közösségi médiában megjelent egyik videófelvétel szerint egy gép lakott területen alacsonyan repült, mielőtt megpördült volna.