Magyarellenes rigmusok miatt megszakadt a Sepsi OSK mérkőzése Kolozsváron

Magyarellenes rigmusok miatt megszakadt a Sepsi OSK mérkőzése Kolozsváron

Fotó: Stiripesurse.ro Facebook oldala

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

 

Hétfő délután a Sepsiszetgyörgyi OSK csapata az U Cluj vendégegént lépett pályára a román labdarúgó Szuperliga 6. fordulójában. A házigazda kolozsvári csapat nem tévesztendő össze a román bajnokságot zsinórban ötödik éve megnyerő CFR Kolozsvár csapatával – az U Cluj szukolótábora erősen nacionalista és magyarellenes, és a CFR magyar gyökerei miatt a városi riválist is utálják.

A bajnoki mérkőzést a 26. percben volt kénytelen megszakítani Sebastian Colțescu játékvezető, miután a kolozsvári B-közép erősen magyarellenes rigmusokba kezdett. Pirotechnikai eszközöket is bevetettek, és több, a magyarok számára sértő feliratot függesztettek ki. Az egyiken a „Székelyföld nem létezik!” mondat látható, fölötte pedig két dátumot írtak: 1920. június 4-ét, vagyis a trianoni béke aláírásának napját, valamint 1919. augusztus 4-ét, a román hadseregnek Budapestre való bevonulásának napját. Az incidens következtében a bíró visszaküldte az öltözőbe a csapatokat. A hazaiak kapitánya, Romario Pires is odament a törzsszurkolókhoz, arra kérve őket, fejezzék be a magyarellenes rigmusokat. A stadionban ott van Emil Boc kolozsvári polgármester is – a város is támogatója ugyanis a hazai együttesnek. A mérkőzés tíz perc szünet után folytatódott, de ha megismétlődik a magyarellenes gesztus, akkor a szabályzat értelmében végleg le kell fújni a mérkőzést. Az öltözőbe induló játékosokat egyébként Románia! Románia! skandálással kísérte be a közönség.