Majdnem másfélszer gazdagabb lett egy lottónyertes, mint Mészáros Lőrinc

Majdnem másfélszer gazdagabb lett egy lottónyertes, mint Mészáros Lőrinc

Powerball lottószelvények

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Legalábbis bruttóban. A legnagyobb amerikai lottóhálózat, a Powerball jackpot nyereménye már augusztus óta halmozódott, amikor 20 millió dollárral indult. Az utóbbi hetekben átlépte az egymilliárd dolláros határt is, amire eddig még csak kétszer volt példa a lottózás történetében.

Ezen a héten aztán átlépte a kétmilliárd dollárt is, így már mindenki tűkön ülve várta, hogy mikor viszik el főnyereményt. Azokból az államokból, ahol nem árusítják a Powerball lottót, emberek kerekedtek fel, hogy elutazzanak oda, ahol próbára tehetik a szerencséjüket.

A legutóbbi húzás után néhány órával aztán jelentkezett a szerencsés nyertes, aki egymaga találta el a nyerőszámokat, és így bruttó 2,04 milliárd dollár (nagyjából 800 milliárd forint plusz az apró) ütötte a markát. Ebből persze adóznia kell még.

Minthogy a Mészáros Lőrinc nevén lévő vagyon a becslések szerint idén tavasszal mintegy 488 milliárd forint volt, e szerencsés amerikai flótás 1,63-szor gazdagabb lett a felcsúti szerencse fiánál.

A nyertes lottószelvényt egy kaliforniai lottózóban adták fel, ezért a Powerball a boltnak is fizet egymillió dolláros jutalékot. A nyertes dönthet úgy, hogy azonnal megkapja az egész pénzt, de úgy is, hogy 29 éven keresztül részletekbe fizetik ki neki, így egy darabig nem lesz gondja a zsebpénzre.

Címkék: lottó, powerball