Majdnem meggyilkolták az argentin alelnököt

Majdnem meggyilkolták az argentin alelnököt

Cristina Fernandez de Kirchner argentin alelnök (Fotó: Wikipédia)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Cristina Fernandez de Kirchner argentin alelnök éppen a támogatóit üdvözölte az otthona előtt, amikor egy merénylő célba vette őt puskájával, de amikor meghúzta a ravaszt, a fegyver csütörtököt mondott. Alberto Fernandez elnök bejelentése szerint ekkor öt golyó volt a tárban.

A rendőrség letartóztatta a merénylőt, aki egy 35 éves brazil férfi. Az indítékai nem egyértelműek. Elképzelhető, hogy a merényletnek köze van az alelnök korrupciós ügyeihez. Cristina Fernandez de Kirchner az incidens előtt tért vissza a bíróságról. Az alelnök minden vádat tagad.

Cristina Fernandez de Kirchner korábban (2007 és 2015) között már köztársasági elnök is volt. A jelenlegi elnök az ország demokratizálódása utáni legsúlyosabb incidensnek nevezte a támadást. Elmondta, hogy lehet egyet nem érteni, de a gyűlöletbeszédnek nincs helye, mert az erőszakot szül.

Péntekre rendkívüli országos munkaszüneti napot hirdette, hogy az argentinok kifejezhessék, hogy elutasítják az erőszakot.