Már 162 halálos áldozata van az indonéziai földrengésnek

Már 162 halálos áldozata van az indonéziai földrengésnek

Az indonéz földrengés (Fotó: Indonesia's National Disaster Mitigation Agency )

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az indonéziai fő szigetet, Jávát megrázó 5,6-os erősségű földrengésben az eddigi adatok szerint legalább 162 ember veszítette életét, de a mentőcsapatok jelenleg is számos vélhetően a romok alatt rekedt ember után kutatnak. Az áldozatok között számos gyermek van, és sok százan megsérültek.

A földrengés helyi idő szerint hétfőn délután történt, és Nyugat-Jáva tartomány központjában volt az epicentruma. A hipocentrum nagyjából 10 kilométer mélységben lehetett. A földmozgás nyomán földcsuszamlások történtek, és több ezer épület összedőlt, illetve megrongálódott.

Nyugat-Jáva kormányzója szerint a halálos áldozatok többsége gyermek volt. Főképpen azok a diákok vesztették életüket, akik bent maradtak az iszlám iskolákban délutáni különórákra. A hatóságok arra számítanak, hogy az áldozatok száma még emelkedni fog.

A Save the Children jótékonysági szervezet adatai szerint 51 iskola károsodott, közöttük 30 általános, 12 középiskola és öt szakiskola. A helyi kórházak nem bírják a rengeteg sérült miatti terhelést, a beszámolók szerint a betegek a földön matracokon fekszenek, illetve az udvaron összetákolt sátrakban helyezték el őket. Általános az áramszünet, éjszakánként teljes sötétségben látják el a sérülteket.