Már minden uniós államba ellátogatott Emmanuel Macron – kivéve Magyarországra

Már minden uniós államba ellátogatott Emmanuel Macron – kivéve Magyarországra

Emmanuel Macron 2020. november 10-én (Fotó: Facebook/Emmanuel Macron)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Franciaország támogatja Horvátország csatlakozását a Schengen-övezethez, a belső határellenőrzés nélküli európai térséghez - jelentette ki Emmanuel Macron csütörtökön Zágrábban, Andrej Plenkovic horvát kormányfővel folytatott megbeszélése után. Ez a hír a magyar olvasók számára egyebek mellett azért lehet érdekes, mert miután a francia államfő Horvátországot is meglátogatta, Magyarország maradt az egyetlen uniós állam, ahova nem szervezett személyes találkozót.

Azt azonban nem mondhatjuk, hogy a francia politika élvonalába tartozó szereplő nem fordult meg Budapesten mostanság. A magyar kormány nemzetközi orientációját jól példázza, hogy egy hónappal Macron horvátországi útja előtt egy neves francia politikus, mégpedig Marine Le Pen, a francia szélsőjobboldal vezéralakja járt nálunk, akit Orbán Viktor miniszterelnök személyesen fogadott.