Már több mint 38 millió koronafertőzött van világszerte

Már több mint 38 millió koronafertőzött van világszerte

Védőmaszkot viselő emberek a vietnami Danang város repülőterén 2020. július 27-én. Képünk illusztráció. (Fotó: MTI/EPA/Vietnami Hírügynökség)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A világon eddig 38 066 000 ember fertőződött meg a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 1 085 396, a gyógyultaké pedig 26 391 517 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem közép-európai idő szerint szerda kora reggeli adatai szerint.

Egy nappal korábban még csak több mint 37,7 millió fertőzöttet tartottak nyilván, a halálos áldozatok száma több mint 550 fővel, míg a gyógyultaké 194 ezerrel volt kevesebb. A fertőzés 189 országban és régióban van jelen. Szakértők szerint a diagnosztizált esetek száma nem tükrözi pontosan a valóságot, mert az egyes országokban többé-kevésbé korlátozott a tesztek száma, és a nyilvántartás kritériumai is különböznek.

A SARS-CoV-2 vírus okozta Covid-19 nevű betegség az Egyesült Államokat sújtja leginkább, ahol több mint 7,8 millió fertőzött volt eddig a napig, 215 882-en haltak meg, több mint 3,1 millióan meggyógyultak. Indiában közel 7,2 millió, Brazíliában több mint 5,1 millió, Oroszországban pedig 1,3 milliót meghaladó fertőzöttet tartanak nyilván.

Ami Európát illeti, itt Spanyolországban van a legtöbb, 896 ezer fertőzött, míg Franciaországban is közelít a 800 ezerhez a számuk, míg az Egyesült Királyságban hamarosan elléri a 638 ezret.

Érdekesség, hogy Kínában (Hongkong és Makaó nélkül) – ahonnan elindult a világjárvány – 91 ezernél kevesebb fertőzéses esetet tartottak nyilván szerda reggel. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) március 11-én nyilvánította világjárványnak a koronavírust, amely Vuhan kínai nagyvárosból terjedt el.