Már Ukrajnában van a Momentum delegációja

Már Ukrajnában van a Momentum delegációja

Kijevbe látogat a Momentum parlamenti delegációja. A képen Tompos Márton, Gelencsér Ferenc és Bedő Dávid országgyűlési képviselők láthatóak (Fotó: Bedő Dávid / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Megérkeztünk Ukrajnába! – jelentette be közösségi oldalán Bedő Dávid, a Momentum országgyűlési képviselője vasárnap este. A párt vasárnap közölte, első magyar parlamenti delegációként három képviselőjük látogat el Kijevbe. Bedő mellett Gelencsér Ferenc pártelnök és Tompos Márton szóvivő is a háború sújtotta országba látogatott. 

Bedő posztjában arra emlékeztetett: az elmúlt egy évben az Európai Unió minden tagállamából ment parlamenti delegáció Ukrajnába, kivéve egyet. – Magyarország egyedüli államként még nem tette meg ezt a gesztust, ezt a kiállást a szomszédja mellett. Ez morálisan elfogadhatatlan és az az igazság, hogy az ország, a magyar nemzet érdekeivel szemben áll ez az ellenséges tétlenség – vélte.

Azzal folytatta, hogy nem tudják, „hogy erre az ellenséges magyar álláspontra mivel kényszeríti a kormányt az orosz vezetés”. – Minket azonban, a szabad generáció tagjait, senki sem zsarolhat és irányíthat külföldről. Ezért megtesszük, ami erkölcsileg helyes, és ami nemzetünk határon inneni és túli közösségének érdekében áll az Európai Unió és a NATO tagjaként – írta.