Még mindig kitartanak Mariupol utolsó védői, a városban 120 ezer civil rekedt

Még mindig kitartanak Mariupol utolsó védői, a városban 120 ezer civil rekedt

Háború Ukrajnában (Fotó: Defence of Ukraine/Twitter)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A mariupoli acélművekben, a város egyik utolsó, ukránok ellenőrizte pontján a helyzet kritikus, egy CNN-nek nyilatkozó ukrán parancsnok szerint. Az acélműben ugyanis több száz civil is menedéket keresett. Eközben a városból kivezető humanitárius folyosó újból csődöt mondott, minthogy az oroszok nem tarták be a tűzszünetről szóló ígéretüket. A városban továbbra is 120 ezer civil tartózkodik, és nincs esélyük elmenekülni.

Zelenszkij ukrán elnök szerint az ukrán erőknek Mariupolnál nincs elegendő „komoly és nehéz” fegyverzetük ahhoz, hogy ellen tudjanak állni az oroszoknak.

Az Egyesült Államok újabb szankciócsomagot jelentett be Oroszországgal szemben. Az újabb szankciók a bankszektort, illetve Konsztantyin Malofejev oligarcha érdekeltségeit célozzák. Az amerikai pénzügyminisztérium bejelentése szerint olyan orosz cégeket is céloznak, amelyek a kriptovaluta-bányászatban érdekeltek. 

Az amerikai pénzügyminiszter és számos más nyugati képviselő ott hagyta a G20 csoport washingtoni tanácskozását, és kisétáltak a teremből, amikor az orosz képviselő elkezdte volna felolvasni a beszédét. Eközben a Nemzetközi Valutaalap bejelentette, hogy Ukrajnának 5 milliárd dollárra van szüksége, hogy a gazdasága működőképes maradjon.

Címkék: ukrajnai háború