Megállt a vonat a Csatorna-alagútban, az utasok több órát töltöttek bezárva

Megállt a vonat a Csatorna-alagútban, az utasok több órát töltöttek bezárva

Emberek a Csatorna-alagútban (Fotó: PA/Twitter)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Több tucat ember rekedt hosszú órákra a Csatorna-alagútban, miután a Calais-ból Folkestone-ba tartó vonat vélhetően meghibásodott – írja a BBC. A csatorna bemutatott olyan felvételeket, amelyeken az Eurotunnel Le Shuttle utasait evakuálják egy alagúton, miután el kellett hagyniuk a vasúti kocsikat. Az utasokat átszállították őket egy mentesítő vonatra és a kenti Folkestone terminálra vitték őket.

A vasúttársaság azt közölte, hogy a vonat vészjelzői megszólaltak, amit ki kell vizsgálni. „A szervízalagút félelmetes volt, mint egy katasztrófafilm. Csak sétálsz a mélybe, és nem tudod, mi történik. Mindannyiunknak a tenger alatt kellett maradnunk ebben a tömegben” – mondta a BBC-nek az egyik utas. A beszámoló szerint a tömeg legalább öt órán keresztül volt kénytelen a biztonsági alagútban tartózkodni, és volt olyan utas, aki pánikrohamot kapott.

A Le Shuttle vasúttársaság először a Twitteren közölte, hogy egy vonat elromlott, de később azt is hozzátette a BBC-nek, hogy valójában nem történt meghibásodás, de a riasztók megszólaltak, amit ki kell vizsgálni. A fedélzeten tartózkodókat közép-európai idő szerint 20:22-kor szállították le, a biztonsági eljárásoknak megfelelően. Az egyik utas ugyanakkor már közel három órával korábban, 17:45 előtt arról tájékoztatta a BBC-t, hogy a vonat áll. Az utas rossz kommunikációra panaszkodott.

A Le Shuttle szóvivője később azt mondta, hogy az utasforgalom gyenge volt a Folkestone-i oldalon. A Calais-ból utazó ügyfeleknek azonban azt tanácsolták, kedd este, hogy ne tervezzenek utazást.