Megint tombol a tűz a bejrúti kikötőben – Videókkal

Megint tombol a tűz a bejrúti kikötőben – Videókkal

Tűzoltók küzdenek a lángok megfékezésén Bejrút kikötőjében 2020. szeptember 10-én. A tűz oka egyelőre nem ismert. MTI/EPA/Vael Hamzeh

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Újfent hatalmas tűz tombol Bejrút kikötőjében, amely amúgy is tele van rommal a több mint egy hónappal korábbi pusztító robbanás miatt. Pillanatnyilag nem tudni, hogy mi okozta a csütörtöki tüzet – adja hírül az ABC News.

Az állami hírügynökség szerint egy raktárban csaptak fel a lángok, ahol olajat illetve gumiabroncsokat tároltak. A tűzoltók megkezdték az oltást, amelyben a hadsereg helikopterei is részt vesznek. A hatóságok lezárták a környező utakat, Marwan Abboud bejrúti kormányzó pedig felszólította az autósokat, hogy kerüljék a kikötőbe vezető utakat, hogy a tűzoltók minél gyorsabban tudjanak közlekedni.

A Reuters értesülései szerint  nem kell újabb robbanástól tartani, és nem tudnak sérültekről sem. Sokak emlékezetében azonban még élénken él az augusztus 4-i katasztrófa, amikor máig tisztázatlan körülmények között felrobbant a kikötőben lévő raktárépület, közel háromezer tonna ammónium-nitráttal. A detonáció egy „mini-atombomba” erejével ért fel, mintegy 190-en vesztették életüket és közel hatezren sérültek meg. Sokan még mindig nem kerültek elő, de már nincs reális esély arra, hogy túlélőket találjanak.