Megszületett a mariupoli lebombázott szülészetből menekülő nő gyermeke

Megszületett a mariupoli lebombázott szülészetből menekülő nő gyermeke

A mariupoli kórház bombatámadás után (Fotó: Dmitro Gurin Twitter-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az egész világot bejárta annak a várandós nőnek a fotója, aki a mariupol-i szülészet bombázását követően az épületből menekül. Információk szerint a képen szereplő nő Mariana Visegirszkaja, ukrán blogger, akit a kimenekítést követően egy másik kórházba szállítottak. Pénteken egészséges kislánynak adott életet, aki a Veronika nevet kapta. A világsajtóban  megjelenő újabb fotókon Mariana már újszülött kislányával szerepel, ugyanazt a pöttyös pizsamát viseli, mint a meneküléskor és férje, Jurij is mellette van. Hírek szerint jelenleg a kórház óvóhelyén tartózkodnak.

Volodimir Zelenskij, ukrán elnök szerdán jelentette be, hogy célzott bombatalálat érte az ostrom alatt álló Mariupol szülészeti-és gyermekklinikáját. A támadásban hárman vesztették életüket, köztük egy kislány és 17-en megsebesültek, várandós nők és a kórház dolgozói. A városban napok óta nincs fűtés, elektromos áram, víz és élelmiszer-utánpótlás. A támadás után kimentett Mariana is megsérült, a fotókon látható, hogy véres az arca. A Guardian értesülése szerint a londoni orosz nagykövetség Twitter bejegyzésében fake news-nak nevezte a szülészeti klinika orosz bombázásának hírét. Bejegyzésük illusztrálására Mariana menekülő fotóját is felhasználták, a hozzászólók közül sokan azt írták, Mariana színészként csupán eljátszotta ezt a szerepet. A Twitter később eltávolította a bejegyzést.