Megtalálhatták a horvátországi helikopterbaleset harmadik áldozatát

Megtalálhatták a horvátországi helikopterbaleset harmadik áldozatát

Airbus H145 M típusú helikopter. Képünk illusztráció! (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Meg nem erősített hírek szerint megtalálhatták a tegnapi horvátországi helikopter-baleset harmadik áldozatát, akit a helikopter temetett maga alá – számolt be erről a magyar közmédia. Az N1 horvát televízió is úgy értesült, hogy a holttest a helikopter roncsai alatt van.

Mint ismert, szolgálatteljesítés közben zuhant le szerdán a magyar katonai helikopter. A Honvédelmi Minisztérium szerda délutáni közleménye szerint a Magyar Légierő két Airbus H145-ös helikoptere légi kiképzési feladatot teljesített a horvát légtérben, és a repülőtérre való visszatérés közben zuhant le, három emberrel a fedélzetén. A baleset körülményei egyelőre tisztázatlanok, a szemtanúk beszámolói alapján úgy tűnik, hogy a gép egy, a kanyon fölött kifeszített, zipline-ozáshoz használt drótkötélnek ütközhetett. A horvát védelmi minisztérium szerda esti sajtótájékoztatóján elhangzottak szerint a gyakorlat résztvevői olyan térképet kaptak, amelyen szerepeltek a terepakadályok, köztük a csúszókábelek felett futó elektromos vezeték. A horvát Jutarnji információi szerint a csúszópálya három acélkábelből áll, amelyek a másfél kilométer hosszú, mély kanyon felett 120 méterrel futnak. 

Mint a VG idézi a horvát lapot, a magyar helikopter két kábelt szakíthatott el: a felsőkbe gabalyodott bele – de mindez nem megerősített, a vizsgálat továbbra is folyik. A Jutarnji szerint a kutatók rátaláltak a kábelek maradványaira. A baleset helyszínén nem engedik a fényképezést, de egy tűzoltótól úgy tudják, hogy a helikopter darabjaiból a Čikola kanyon mindkét oldalán találtak. A robbanás akkora volt, hogy kilométerekre is hallani lehetett. Az N1 televízió értesülései szerint csütörtökön ki is emelik a magyar helikopter maradványait, hogy ellenőrizzék, valóban ott van-e a holttest. Hivatalosan egyik információt sem erősítették meg.

Frissítés: néhány órával később megerősítették.