Mike Pence korábbi alelnököt akarják tanúként meghallgatni a Capitolium ostromáról

Mike Pence korábbi alelnököt akarják tanúként meghallgatni a Capitolium ostromáról

Mike Pence amerikai alelnök a Smithsonian nemzeti légi- és űrmúzeumának Steven F. Udvar-Hazy Centerében 2017. október 5-én (Fotó: NASA)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az amerikai igazságügyi minisztérium ügyészei be akarják idézni Mike Pence-t, Trump elnök alelnökét, hogy tanúskodjon a 2021. január 6-i washingtoni zavargások ügyében. Ennek érdekében már felvették a kapcsolatot Pence képviselőivel.

A vizsgálat a zavargások mellett arról is folyik, hogy Trump és köre milyen módokon próbálta akadályozni a jogszerű és békés hatalomátadást az elvesztett elnökválasztás után. Pence csapata jelezte, hogy a volt alelnök nem zárkózik el a tárgyalástól az igazságügyi minisztérium tisztségviselőivel, az esetleges tanúskodásáról szóló megállapodás ügyében.

Pence az utóbbi időben igyekszik függetleníteni magát Trumptól, és módjával együttműködik a korábbi elnök viselt dolgait, legfőképpen a január 6-i zavargások szításában játszott szerepét vizsgáló hatóságokkal, illetve a kongresszusi bizottsággal. Bár utóbbi vallomástételi felkérését elutasította, de legfőbb tanácsadóinak engedélyezte a tanúskodást. Emellett megjelentette emlékiratait is, amelyben feltárt bizonyos részleteket a Trumppal folytatott kommunikációjából. 

Címkék: Mike Pence