Negyven év után először sztrájkolnak a New York Times-nál

Negyven év után először sztrájkolnak a New York Times-nál

A New York Times székháza (Fotó: Pikrepo.com)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A New York Times több mint ezer újságírója és alkalmazottja kezdett huszonnégy órás munkabeszüntetésbe csütörtökön – számolt be róla az AP. Negyven év óta ez az első hasonló sztrájk a lapnál.

Bár a héten is egyeztettek a vitás kérdésekről, de továbbra sem tudtak megegyezni sem a béremelést, sem a home office-t illetően, így a szakszervezet csütörtök reggel bejelentette a sztrájkot. Az újságíróknak tavaly márciusban járt le a szerződésük, azóta is tárgyaltak, de mindeddig hiába.

A New York Times újságírói a Twitter-oldalukon azt írták, sosem könnyű döntés megtagadni azt a munkát, amelyet imádunk, de készek mindent megtenni egy jobb szerkesztőségért.

A lap egyik vezetője a CNN-nek azt mondta, valóban nehézségeket okozhat számukra a sztrájk, de készek más erőforrásokra, így a nemzetközi stábra koncentrálni, feltöltve az üres oldalakat, ha erre lesz szükség. A nemzetközi munkatársak nagy része ugyanis nem tagja a lap szakszervezetének.