Olaszország: egy nap alatt 133 életet követelt a koronavírus

Olaszország: egy nap alatt 133 életet követelt a koronavírus

Rendőrök az észak-olaszországi Codognónál felállított úttorlasznál 2020. február 24-én. Olaszországban 160-ra emelkedett a tüdőgyulladást okozó új koronavírussal fertőzöttek száma, és eddig összesen négy ember halt bele a betegségbe (Fotó: MTI/AP/Paolo Santalucia)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Olaszországban 133 újabb halálos áldozatot regisztráltak 24 óra alatt, ezzel szombaton 366-ra emelkedett az új koronavírus fertőzés halálos áldozatainak a száma – jelentették be olasz egészségügyi illetékesek vasárnap este.

A koronavírus fertőzöttek száma 6387-re nőtt az előző napi 5883 esetről. A koronavírus-járvány által leginkább sújtott Lombardiában a halálos áldozatok száma egyetlen nap alatt 154-ről 257-re emelkedett. A vírusfertőzöttek közül eddig 622-en gyógyultak meg, a fertőzöttek közül 3557-et kezelnek kórházban, intenzív osztályon 650 beteg van – tették hozzá az illetékesek.

A koronavírus visszaszorítása érdekében 16 millió embert helyeznek vesztegzár alá Olaszországban. Bezárják többek közt az edzőtermeket, az uszodákat, a múzeumokat és a síkközpontokat, elhalasztják a karantén idejére tervezett temetéseket és esküvőket – jelentette be Giuseppe Conte miniszterelnök vasárnap.

A Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér hétfőtől nem fogad járatokat a koronavírus-járvánnyal érintett északolasz városokból  – közölte a Budapest Airport Zrt. vasárnap. Azt írták: kormányzati döntés értelmében a magyarországi repülőterek hétfőtől nem fogadhatnak járatokat a koronavírus járvánnyal érintett észak-olasz városokból. A korlátozás Milánó és Bergamo esetében hétfőn 0 órakor, Treviso esetében hétfőn délben lép életbe.

(MTI)