Orbán megnézte XVI. Benedek ravatalát, majd evett egy homárt

Orbán megnézte XVI. Benedek ravatalát, majd evett egy homárt

Orbán Viktor és Lévai Anikó és a homár az étteremben (Fotó: Ristorante La Bussola)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A La Repubblica tudósítása szerint Orbán Viktor miniszterelnök, miután ellátogatott a nemrégiben elhunyt XVI. Benedek emeritus pápa ravatalához Rómában, beugrott egy híres ostiai tengerparti étteremben, ahol feleségével, Lévai Anikóval együtt meglehetősen kellemesnek tűnő lakomán vettek részt, amelyre a tenger megannyi gyümölcse hivatalos volt, írja a Telex.

A La Bussola étterem asztalánál Orbán még az asztalkendőt is az inggallérjába tűrte, nehogy leegye a nyakkendőjét. Az éttermet számos kritika Ostia legjobb éttermének tartja. A La Repubblica szerint Orbán katalán homárt evett, míg felesége polipsalátát és halpástétomot fogyasztott.

Az étterem készült a híres vendégekre (bár azt állítják, nem tudtak az érkezésükről): Lévai Anikónak virággal kedveskedtek. A miniszterelnöknek ízlett az étel. Az asztalt a követség foglalta, Orbán Viktort olasz csendőrök kísérték. Arról nem tudni, hogy ki fizette a számlát.

 

Címkék: Orbán Viktor, homár