Oroszlán kószál Berlin utcáin, helikopterrel is keresi a rendőrség

Oroszlán kószál Berlin utcáin, helikopterrel is keresi a rendőrség

Oroszlán. Képünk csak illusztráció! (Fotó: Alexa/Pixabay.com)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A berlini rendőrség csütörtökre virradóra figyelmeztetést adott ki egy nagy ragadozó, feltehetően egy oroszlán feltűnése miatt, amelyet Berlin déli régiójában láttak – adja hírül az MTI.

A környéken élőket arra figyelmeztették, hogy ne hagyják el otthonaikat és a háziállataikat is tartsák bent. A berlini rendőrség és tűzoltóság csütörtökön a közösségi médiában jelentette be, hogy egy vadállatot, valószínűleg egy oroszlánt láttak éjszaka a városban.

Egy rendőrségi szóvivő elmondta, hogy egyelőre nem tudják, hogyan került a vadállat a lakott területre, a környéken lévő állatkertek, állatparkok, cirkuszok és menhelyek nem jelentettek eltűnt oroszlánt. A hatóságokat egy szemtanú figyelmeztette, aki a kocsijának védelméből készített felvételt a bokrok között rejtőző nagymacskáról. Más szemtanúk azt állították, hogy videóra vették, ahogy a nőstény oroszlán levadász és megöl egy vaddisznót.

A rendőrség helikopterekkel is keresi a vadállatot a Berlin déli részén fekvő, húszezer lakosú Kleinmachnow környékén és a szomszédos külvárosi területeken.

Címkék: Berlin, oroszlán