Oroszország szerint a brit haditengerészet robbantott az Északi Áramlatnál

Oroszország szerint a brit haditengerészet robbantott az Északi Áramlatnál

A svéd parti őrség felvételén földgáz bugyog fel az Északi Áramlat 2 csővezetékből a Balti-tengeren, svéd felségvizeken 2022. szeptember 28-án (Fotó: MTI/EPA/TT Hírügynökség/Svéd parti őrség)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A brit haditengerészetet vádolta meg szombaton az orosz védelmi minisztérium azzal, hogy múlt hónapban robbantott az Északi Áramalt gázvezetékeinél. Bizonyítékot nem közöltek, de ezzel a NATO egyik vezető tagját tették felelőssé a kritikus orosz infrastruktúra szabotálásával – írja a Reuters.

– A rendelkezésre álló információk szerint a brit haditengerészet egységének képviselői részt vettek a Balti-tengeren idén szeptember 26-án elkövetett terrortámadás tervezésében, biztosításában és végrehajtásában – az Északi Áramlat 1 és Északi Áramlat 2 gázvezetékek felrobbantásában – közölte a minisztérium.

Oroszország eddig általánosságban a Nyugatot tette felelőssé a robbanásokért, de nem közöltek konkrétumot, hogy kit vádolnak az Európába irányuló gázszállítások legfontosabb útvonalának megrongálásáért.

 

Címkék: Északi Áramlat