Reagált a belügy Amerika szigorítására: Bosszút áll a magyarokon Joe Biden kormánya

Reagált a belügy Amerika szigorítására: Bosszút áll a magyarokon Joe Biden kormánya

Joe Biden amerikai elnök beszédet mond az Auburn Manufacturing Inc. nevû vállalat üzemében a Maine állambeli Auburnben 2023. július 28-án. Beszéde után Biden aláírt egy elnöki rendeletet, amelyben arra biztatja az amerikai cégeket, hogy az új találmányokat az Egyesült Államokban gyártsák (Fotó: MTI/AP/Charles Krupa)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Megszólalt a Pintér Sándor vezette Belügyminisztérium annak kapcsán, hogy biztonsági aggályokra hivatkozva szigorít Amerika a magyarok beutazási feltételein. – Az Amerikai Egyesült Államok a kettős állampolgársággal rendelkező külhoni magyarok adatait követelte Magyarországtól – közölte a tárca kedden az MTI-vel.

Azt írták, hogy Magyarország ezt nem adja ki senkinek, mert a külhoni magyarok biztonsága a tét. – Ezért áll most bosszút a magyarokon Joe Biden elnök úr kormánya – tették hozzá.

Mint megírtuk, az Egyesült Államok kedden élesen korlátozta Magyarország részvételét vízummentességi programjában a 2011 és 2020 között kiadott új útlevelekkel kapcsolatos biztonsági aggályok miatt. Keddtől minden magyar útlevéllel rendelkező számára az ESTA érvényessége két évről egy évre csökken, és az ESTA csak egyszeri használatra lesz érvényes. A példátlan lépés, amely a biztonsági aggályokra reagál, Magyarországot érinti az amerikai programban részt vevő 40 ország közül egyedüliként.