Robbanás történt két oroszországi katonai repülőtéren

Robbanás történt két oroszországi katonai repülőtéren

Tűz – Képünk csak illusztráció (Fotó: Pixabay)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Többen meghaltak két oroszországi katonai repülőtéren történt robbanásokban. Mindkét helyszín több száz kilométerre fekszik az ukrán határtól. A robbanások oka egyelőre ismeretlen – számolt be a BBC.

Robbanás történt két oroszországi katonai repülőtéren is az orosz sajtó tudósításai szerint. A robbanásoknak több halálos áldozata is van. Az egyik, a Moszkvától délkeletre, Rjazany város közelében fekvő repülőtéren egy üzemanyagtartály robbanhatott fel az orosz állami média tudósítás szerint, itt három halálos áldozata és egy sérültje lehet a robbanásnak.

További két ember a szaratovi régióban, az Engels légibázison történt robbanásban sérült meg. Elképzelhető, hogy itt nagy hatótávolságú orosz stratégiai bombázók állomásoznak. November 30-án a Spiegel német hetilap arról számolt be: a műholdfelvételek alapján megnövekedett a katonai aktivitás a bázison, ami szakértők szerint egy Ukrajna elleni újabb súlyos légitámadás előkészítésének a jele lehet.

Mindkét robbanás oka ismeretlen, de mindkét helyszín több száz kilométerre fekszik az ukrán határtól – írta a BBC.

Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő hétfőn újságíróknak azt mondta, hogy nincs információja a két esetről, csak a sajtó tudósításaiból értesült róluk. 

Eközben Ukrajna közölte, hogy Oroszország újabb rakétacsapásokat indított az ország ellen, Kijevben és több más régióban légiriadót rendeltek el.

 

 

Címkék: Oroszország, robbanás