Rogozin: egy atomháborúban Oroszország fél óra alatt pusztítaná el a NATO-országokat

Rogozin: egy atomháborúban Oroszország fél óra alatt pusztítaná el a NATO-országokat

Vlagyimir Putyin orosz elnök (b) és Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnök (k) Dmitrij Rogozin, a Roszkoszmosz Orosz Szövetségi Űrügynökség vezérigazgatójának társaságában tesz látogatást a Vosztocsnij űrközpontban az Oroszország ázsiai részén, az Amuri területen lévő Ciolkovszkijban 2022. április 12-én, Jurij Gagarin űrrepülésének 61. évfordulóján. (MTI/EPA/Szputnyik/Kreml pool/Mihail Klimentyev)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Dmitrij Rogozin, az Orosz Szövetségi Űrügynökség (Roszkoszmosz) igazgatója szerint egy nukleáris háborúban Oroszország fél óra alatt pusztítaná el a NATO tagállamait – írja az Independent. A lap szerint azt nem pontosította, hogy Rogozin minden NATO-tagra, vagy csak bizonyos országokra gondol.

Rogozin vasárnap a Telegram-csatornáján írt több bejegyzést a Vlagyimir Putyin által csak különleges katonai hadműveletnek nevezett ukrajnai háború kérdéseiről, s ezek egyike volt az atomháborús poszt. Hozzátette azonban, hogy meg kell akadályozni egy ilyen konfliktus kitörését, mert az az egész Földre hatna. Emiatt szerinte hagyományos fegyverekkel kell legyőzni a gazdaságilag és katonailag is erősebb ellenséget.

Egy másik bejegyzésben arról írt, hogy szerinte kimondatlanul ugyan, de a NATO folytat háborút Oroszország ellen. „Ez egy olyan háború, amely az igazságért folyik – és Oroszország azon jogáért, hogy egységes és független államként létezhessen” – állította Rogozin, aki nem először tesz megbotránkoztató kijelentéseket. A Live Science szerint ő fenyegethette meg a napokban Elon Muskot, a SpaceX alapító-vezérigazgatóját. 

Musk május 9-én osztott meg a Twitteren egy szöveget, amelyet állítása szerint Rogozin küldött el az orosz médiának. Mint a 24.hu felidézi, ebben az olvasható, hogy a SpaceX Starlink műholdas internetrendszeréhez szükséges felszerelést a Pentagon szállította le a mariupoli ukrán tengerészgyalogságnak és a „náci” Azov zászlóaljnak. Rogozin a tweet alapján arról számolt be, hogy a milliárdos részt vesz az ukrajnai „fasiszta” erők katonai kommunikációs felszerelésekkel való ellátásában.

Rogozin közvetlenül Musknak is üzent állítólag: „És ezért, Elon, felnőttként leszel felelősségre vonva – bármennyire is játszod a hülyét”. Musk ezt a mondatot fenyegetésként értékelte, nem véletlenül tweetelte ki hétfőn követőinek: „Ha titokzatos körülmények között meghalnék, jó volt ismerni titeket”.