Romániában tartóztatták le a nőgyűlölő influenszert, aki néhány napja Greta Thunbergbe is belekötött

Romániában tartóztatták le a nőgyűlölő influenszert, aki néhány napja Greta Thunbergbe is belekötött

Andrew Tate brit-amerikai milliomos és nőgyűlölő influenszer (Képernyőfelvétel: Andrew Tate Twitter-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Őrizetbe vettek a román hatóságok két brit-amerikai állampolgárságú milliomost, Andrew és Tristan Tate testvérpárt, akik Romániában élnek, írja az MTI.

A román szervezett bűnözés ellenes ügyészség szerint a két férfi két másik román állampolgárral együtt 2021 elején szervezett bűnözői csoportot hozott létre, amely emberkereskedelemmel foglalkozott Románia, az Egyesült Államok és Nagy-Britannia területén.

A csoport tagjai fiatal lányokat kényszerítettek, hogy szexuális tartalmú videókon szerepeljenek, amelyeket feltöltöttek az internetre, és ezáltal jelentős anyagi haszonra tettek szert a gyanúsítottak. A hatóságok eddig hat áldozatot azonosítottak, akiket Bukarest mellett, Ilfov megyében tartottak fogva. A vádhatóság szerint az egyik gyanúsított meg is erőszakolta az egyik áldozatot.

A média szerint a Tate-testvérek édesapja amerikai, édesanyjuk brit. A testvérek küzdősportot űztek, kickbox-versenyeken vettek részt, de főleg a közösségi médiában hívták fel magukra a figyelmet különböző videókkal, amelyekben rendszerint luxuskörnyezetben jelentek meg, drága autókat vezettek, és többször nőellenes tartalmakat osztottak meg, amiért ideiglenesen le is tiltották őket a közösségi médiában.

Őrizetbe vételükkor a rendőrök fegyvereket és nagyértékű ékszereket, valamint luxusgépkocsikat találtak a házuknál.

A szervezett bűnözéssel vádolt testvérpár letartóztatását egyébként valószínűleg elősegítette egy néhány napja Greta Thunbergnek címzett Twitter-videó is. Ebben a nők gyalázásából és szélsőjobboldali provokációból elhíresült Tate kiírta a Twitterre, hogy 33 autója van, és nagyon szívesen elküldi a károsanyag-kibocsátásukat Greta Thunberg svéd klímaaktivistának, ha ő megadja az e-mailcímét. 

Thunberg erre válaszképpen a smalldickenergy [at] getalife [dot] com e-mail-címet adta meg, jelezve, hogy szerinte Tate túlkompenzáló keménykedéssel próbál meg férfiasnak tűnni. Tate erre egy újabb Twitter-videóval vágott vissza a klímaaktivistának, és ebben feltűnik egy pizzásdoboz, amelyen a Jerry's Pizza felirat látható, ami egy román pizzalánc. Sokak szerint többek között ebből is következtethetett arra a román ügyészség, hogy a testvérpár az országban van.

 

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.