Saját közösségi oldalt indít Donald Trump Truth Social néven

Saját közösségi oldalt indít Donald Trump Truth Social néven

Az újraválasztására készülő jelenlegi amerikai elnök, Donald Trump formálisan is elfogadja az elnökjelöltséget a republikánusok konvenciójának utolsó napján a washingtoni Fehér Ház kertjében tartott ceremónián 2020. augusztus 25-én (Fotó: MTI/EPA/Polaris Images Pool/Erin Scott)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Donald Trump háromszázmillió dollárt gyűjtött össze befektetőktől, hogy saját médiavállalatot alapíthasson - írta a New York Times híre alapján a 444.hu. A lap értesülései szerint a céget Trump Media & Technology Groupnak hívják majd, a célja pedig egy saját közösségi hálózat, a Truth Social létrehozása.

Trumpék közleménye szerint ezzel az a céljuk, hogy „versenytársat teremtsenek a liberális médiakonzorciumnak, és harcba szálljanak a Szilícium-völgyi techóriásokkal”.

Ennél nyilvánvalóbb célja lehet, hogy újra platformot teremtsen magának a világhálón azután, hogy minden jelentős közösségi oldalról kitiltották 2021. január 6. után. Akkor hívei a buzdítására lerohanták az amerikai törvényhozás épületét, hogy megakadályozzák a 2020-as, Trump vereségével végződött amerikai elnökválasztás végeredményének hivatalos kihirdetését.