Salvinit dicsérte Szijjártó Péter

Salvinit dicsérte Szijjártó Péter

Szijjártó Péter és Matteo Salvini Rómában (Forrás: Szijjártó Péter/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Matteo Salvini méltán szerzett hírnevet Európában, hiszen ő volt az első nyugat-európai állami vezető, aki világossá tette, hogy az illegális migránsok biztonsági kockázatot jelentenek Európa számára – ezzel kommentálta találkozóját az olasz politikussal Szijjártó Péter. A külügyminiszter szerint sokat köszönhetünk neki, az ő határozott kiállása nélkül sok tíz- vagy százezer illegális migráns érkezett volna Európába. A migráció jelentette kihívás pedig ma sem múlt el, „elég csak az olasz partokra vagy Magyarország déli határára nézni”.

Szijjártó Péter a közösségi oldalán nyilvánosságra hozott fotók szerint Rómában tárgyal. Az egyeztetésekről annyit osztott meg, hogy a migráción kívül az infrastrukturális kérdések is előtérbe kerülnek, különös tekintettel a trieszti kikötőben végrehajtandó magyar fejlesztésekre.

Matteo Salvinit rendszeresen dicsérik fideszes politikusok, legutóbb Hidvéghi Balázs beszélt arról, hogy Orbán Viktor magyar miniszterelnök és Matteo Salvini olasz miniszterelnök-helyettes már évekkel ezelőtt bebizonyította, hogy a határokat meg lehet védeni – a szárazföldön és tengeren is –, ha van rá politikai akarat.