Scholz gyorsítaná az illegális bevándorlók kitoloncolását

Scholz gyorsítaná az illegális bevándorlók kitoloncolását

Olaf Scholz német kancellár nyilatkozik Solingenben. (Forrás: MTI/EPA pool/Christopher Neundorf)

Fotó: Christopher Neundorf

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Vissza kell szorulnia a Németországba irányuló illegális migrációnak – jelentette ki Olaf Scholz német kancellár, miután a múlt héten egy szíriai férfi, aki menekültként érkezett az országba, Solingenben embereket késelt meg az utcán.

Mint ismeretes, a német rendőrség vasárnap már letartóztatta azt a férfit, akit a pénteki solingeni késes ámokfutás elkövetésével gyanúsítanak. Az elkövető három embert megölt és nyolcat megsebesített a város 650. születésnapját ünneplő fesztiválon. A merényletért az Iszlám Állam vállalta a felelősséget.

„Ez terrorizmus volt, terrorizmus mindannyiunk ellen” – mondta a BBC beszámolója szerint Scholz hétfőn Solingenben, ahol a kancellár arról beszélt: a német kormánynak „mindent meg kell tennie annak érdekében, hogy azokat, akik nem tudnak és nem is kellene itt maradniuk Németországban, hazatelepítsék és kitoloncolják”, és szükség esetén felgyorsítsák a kitoloncolást. Scholz azt is ígérte, hogy „nagyon gyorsan szigorítanak” a fegyvertartási törvényeken.